Yoga & Retreats

Mijn lessen

De ervaringen die ik maak door de dag heen, die de natuur mij aanreikt, de confrontaties met mijn medemensen, de voeding die ik tot mij neem, gesprekken met cursisten, samenwerking met collega’s en het doornemen van vakliteratuur zijn de ingrediënten voor mijn lessen. Gestoeld op de wijsheden uit het verleden en vervuld met ervaringen uit het heden.

Yoga en Critical Alignment
Het lichaam is een voortdurende bron van ontdekkingen. Het lichaam staat niet stil maar is elke dag in ontwikkeling. Dit vraagt om aandacht, verzorging, respect en nieuwsgierigheid. Juist in de stilte binnen de oefening wordt je bewust van beweging die van binnen uit gaande is.

Stress
Het huidige bestaan geeft aanleiding tot veel stress. Op zich is stress functioneel maar als je te vaak stress ervaart dan kan de spanning niet meer goed afgevoerd worden Spieren en bindweefsel slaat deze stress op met als gevolg stijve of harde spieren die op hun beurt gewrichten en wervelkolom van hun flexibiliteit beroven. Vooral bij eenzijdige belasting (o.a. autorijden, veel zitten) kan de wervelkolom gaan misvormen.

Critical Alignment Yoga
Het lichaam wordt niet meer als ruim en licht ervaren, maar emoties als angst en depressie gaan het overnemen. In C.A.Y. wordt in het eerste deel van de les gewerkt vanuit ontspanning om het lichaam positief te stemmen en te laten ontspannen. Vanuit deze aanpak wordt er aangestuurd naar kleine maar effectieve bewegingen om de stijfheid aan te pakken.
Je bent door die aanpak geheel betrokken bij wat je doet en wat je lichaam jou te vertellen heeft. De tijd nemen en aanwezig te zijn in het moment maken je bewust van de spanningen in je lichaam. De opbouw van de les geeft je de mogelijkheid om vanuit die confrontatie rustig  door te ademen, zodat de spanning minder wordt. Op deze manier kun je steeds meer los laten spanningspatronen worden minder. Een ander lichaamsgevoel komt er voor in de plaats. Meer flexibiliteit, kracht en een open lichaamshouding.

BUITENYOGA
Buitenyoga is nu actueler dan ooit. Yoga buiten geeft je immuunsysteem een extra boost. Heb jij geen zin om achter een scherm een les te ontvangen en wil je toch blijven bewegen en instructies volgen van een ervaren yogadocent? We staan anderhalve meter van elkaar.

Wil je met z'n tweeën? Dat kan ook.

Neem  yogamat en tuinhandschoenen mee.

Yoga buiten, zuurstof, ruisen van de bomen en gekwetter van vogels. Laat je verrassen en meld je aan.

Yogalessen

Voor alle lessen geld: Eigen mat meenemen i.v.m. corona en hygiëne.
Voor de buitenlessen: Kleed je in laagjes zodat je makkelijk de warmte kunt reguleren.

Maandag
9.30 - 10.45 uur
Nieuwe Herengracht 99,
max. 6 personen
Nog twee plekken vrij/ verzamelen tien voor half tien voor de deur. Zorg dat je op tijd bent, want de deur gaat maar één keer open.

16.45 - 17.45 uur 
Tweede uitleg (seniorenyoga), Looierstraat 29
max. 8 personen. Kom langs of geef je op bij Bert v. Houten"
E mail: houtenas@xs4all.nl

20.00 - 21.00 uur
Blue-Birds,  Louise Wentstraat 186
tel. 020 7859179
Max. 8 personen, opgeven bij Blue-Birds
www.blue-birds.nl

Woensdag
9.30 - 10.30 uur 
Funenpark, Mind Body Fit
i.s.m. Jorrit Loomans (fysiotherapeut/Osteopaat)
Een heerlijke les buiten. Combi van yoga, fitness danstechniek)
We werken alle seizoenen buiten ook als het regent. In het Funenpark is er ruimte om onder een groot afdak te kunnen werken.

16.00 - 17.00 uur 
Blue-Birds, Louise Wentstraat 186
tel. 020 7859179
Max. 16 personen. Opgeven bij Blue-Birds
www.blue-birds.nl

Vrijdag:
12.00 - 13.00 uur
max. 4 personen
Nog twee plekken vrij

Privéles

Een les op maat die helemaal afgestemd is op wat jij nodig hebt. Ieder lichaam is anders en met een les op maat kun je je helemaal focussen wat voor jou het beste werkt en waar jouw werkpunten zitten.


Workshops

Wil je een keer meedoen met een workshop neem dan contact met me op.


Retreats

Voor 2021 staat Frankrijk weer op het programma.
Van 30 - 5 juni/ 5 - 11 september. De eerste week zit bijna vol.  Meld je aan dan kun je op de lijst worden geplaatst.

i.v.m.Corona is het mogelijk dat een retreat wordt verplaatst of afgelast.

contact


Intuïtieve Massage

Intuïtieve massage een massage en ervaring waarbij de uitwisseling tussen ontvanger en gever belangrijk is. Beiden zijn met elkaar in verbinding. De ontvanger is ook actief en reageert op wat hij of zij aangereikt krijgt.
Massage op maat

Een massage geeft je de kans op diep loslaten. Door de aanraking, die via druk, beweging en strijken het lichaam aanspoort zelf los te laten en weer te gaan bewegen. Door aanraking wordt het zenuwstelsel opnieuw geactiveerd en ontsluit zo de diepere lagen van het bewustzijn. Als gever wordt je geleid door je intuïtie. De gever voelt waar er spanning wordt vast gehouden en waar de energiebalans verstoord is.

Ik maak gebruik van olie die ontspannend werkt op het lichaam. Verschillende massagetechnieken worden geïntegreerd o.a. Thaise en Ayurvedische massage.
Mocht je je kleren willen aanhouden dan wordt er zonder olie gewerkt.
Er wordt op een zachte ondergrond gewerkt.

Locatie
Ik kan naar je toe komen. Het voordeel hiervan is dat ik na afloop van de massage zacht weg kan gaan en jij de tijd aan jezelf hebt. Dit geeft je de kans om diep in de ontspanning weg te zakken.

Mocht je liever op mijn locatie gemasseerd willen worden dan ben je welkom in Amsterdam Oost. Adres geef ik door.

Prijzen
1 uur en tien minuten € 60,00
1,5 uur € 70,00

Geef een massagebon cadeau.

Bij overmaking van het bedrag en bij achterlaten van je adres per mail stuur ik je de bon per post op. Mocht je willen dat er een tekst bij komt, geef dan je tekst door. Deze schrijf ik op de cadeaubon.