Retreat-Frankrijk

Yoga & Walks

The yoga retreats will be in Dutch and/or English.
beleving, verwondering, bewustwording

Yoga  &  Wandelen

      30 mei -  5 juni 2021/ 5 - 11 september

 

 

 

      

Yoga/meditatie, wandelen, stilte, natuur, milde detox, klankconcert. 

In deze retraite gaat het om beleving en bewustwording, 

Wat vertelt je lichaam je? Tijdens de retraite ga je op een dieper niveau je lichaam voelen. Een hele week voor jezelf zorgt ervoor dat je gaat ervaren wat stilte voor je kan betekenen. De meditatie in de ochtend geeft een boost om de stilte en daarmee omgaan beter te begrijpen.  Het wandelen in stilte vergroot de verbinding met jezelf en de natuur om je heen. Het proeven van het eten, welke smaken hebben je voorkeur? De milde detox, het inademen van schone buitenlucht, je bewust worden van je ademhaling.  Het leven bekijken vanuit je hart…..

Voor mensen die zin hebben in een speciale ervaring.

Wat doet Critical Alignment Yoga?

In C.A.Y. wordt in het eerste deel van de les gewerkt vanuit ontspanning om het lichaam positief te stemmen en te laten ontspannen. Vanuit deze aanpak wordt er aangestuurd naar kleine maar effectieve bewegingen om de stijfheid aan te pakken.

Je bent door die aanpak geheel betrokken bij wat je doet en wat je lichaam jou te vertellen heeft. De tijd nemen en aanwezig te zijn in het moment maken je alert van spanningen in je lichaam. De opbouw van de les geeft je de mogelijkheid om vanuit die confrontatie rustig  door te ademen, zodat spanning minder wordt. Op deze manier kun je steeds meer los laten. Spanningspatronen worden minder. Een ander lichaamsgevoel komt ervoor in de plaats. Meer flexibiliteit, kracht en een open houding.

Stilte:
Als team kiezen we bewust voor stilte in de ochtend en tijdens de wandelingen.In het begin vinden mensen dit over het algemeen lastig. Gedurende de week zul je gaan ervaren dat de concentratie op jezelf zich verdiept en zo ook met de ander en je omgeving.

Digitaal:
Deze week zal er ook digitaal gedetoxt worden. Wifi zal twee uur per dag aanwezig zijn. We proberen zoveel mogelijk de telefoon op de kamer te houden en mensen zo min mogelijk met weetjes te bestoken.

Milde detox:
De lente en de herfst zijn met name de seizoenen om te detoxen. Weten wat je eet en wat je uit gewoonte doet. We gaan voor vegetarisch, geen koemelkproducten, geen koffie, suiker en alcohol. Ook dit geeft in het begin de nodige onzekerheid. Na drie dagen voelen mensen vaak dat er iets gebeurt in het lichaam waar ze geen vat op hebben en willen zo snel mogelijk een kop koffie. Als je wacht zul je merken dat je na deze week over veel meer energie beschikt dan daarvoor.

We willen niemand iets opdringen, maar we willen je graag een nieuwe ervaring meegeven, waarin je gaat merken dat je veel zelf in de hand hebt en je jezelf sterker kunt maken.

Durf naar binnen te gaan want daar ligt je rijkdom. Alles is al aanwezig.

Kosten:
Gedeelde kamer € 600 pp per week all-in.
Eénpersoons kamer € 735 pp per week all-in.
Groepsgrootte max. 10 deelnemers.

Route:
Trein: Amsterdam-Poitiers is 6 en een half uur. Op zondag 30 mei 2021  is er om 17.00 uur een auto op het station van Poitiers om je naar La Partoucie te brengen.

Vliegtuig: Directe vlucht Amsterdam-Bordeaux, hier kun je een auto huren, het is 2 uur rijden naar La Partoucie.

Auto: Amsterdam-La Partoucie ongeveer 9 uur rijden.

Ons team bestaat uit:
Jeanine Jungslager: eigenaresse La Partoucie.
Mode opleiding en textiele werkvormen. Styliste en kostumière voor film en tv produkties. Woonde en werkte in Amsterdam, Florence en Los Angeles. Met man Wim vervallen landgoed La Partoucie in ZW-Frankrijk opgeknapt, organiseert hier sinds 2012 yoga en creatieve retraites.
Kookt vegetarisch en deels Ayurvedisch.

Nell Berger: yoga docent en kunstenaar.
Theaterschool, dansimprovisatie, kunstprojecten, community-artprojects, Hatha-  en Critical Alignment yoga. Geeft wekelijkse lessen op verschillende locaties in Amsterdam, o.a. Blue Birds en de tweede uitleg en prive les. Yoga Retraites in Amsterdam en Frankrijk.

Mocht je eerst willen weten wie ik ben en hoe ik les geef, aarzel niet om langs te komen om een les bij mij te volgen.

Het is tijdens de week mogelijk om een massage te ondergaan..
http://www.yoganell.nl ,    

http://www.nellberger.nl

 

Aanmelden via Jeanine partoucie@orange.fr
kijk op www.partoucie.com

Programma

Programma 

08.00 – 09.00 Warming up en meditatie

09.00 – 09.30 Ontbijt

10.15 – 11.45 Yoga

12.30 – 13.30 Lunch

14.30 – 16.30 Wolwerk

18.30 – 19.30 Diner

20.00 – 21.00 Ontspannings Yoga

Woensdag:

07.00 – 08.30 Zonnegroet en meditatie

08.30 – 09.30 Ontbijt

10.15 – 12.00 Wolwerk

12.30 – 13.30 Lunch

14.30 uur Wandeling naar Alpacaboerderij (met weefstudio)

18.30 – 19.30 Diner

20.00 –  21.00 Klankconcert

Tussendoor is er voldoende tijd voor een duik in het zwembad, een mooie wandeling of om je heerlijk met een boek in de grote tuin terug te trekken.

Je kunt met alles meedoen, maar niks moet, volg je intuïtie.

De combinatie van yoga, meditatie, stilte en creativiteit zorgt voor rust en verbinding met je innerlijke zelf.

 

Ga je mee?

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met mij op.