Retreat-Frankrijk

Yoga, Crafts & walks

The yoga retreats will be in Dutch and/or English.
beleving, verwondering, bewustwording

Yoga, wolwerk & wandelen 12 – 18 mei 2019

Yoga/meditatie, wolwerk, wandelen, stilte, natuur, milde detox, klankconcert. Werken met wol op verschillende manieren: backs trap weven, naaldvilten, breien.

In deze retraite gaat het om beleving en bewustwording, een retraite die alle zintuigen zal prikkelen:

Het voelen van en werken met natuurlijke materialen, maar ook het voelen van en luisteren naar je lichaam tijdens de yoga, wat vertelt je lichaam je? De meditatie die je dichter naar jezelf voert. Het horen van de stilte, het wandelen in stilte die zorgt voor verbinding met de natuur. Het proeven van het eten, welke smaken hebben je voorkeur? De milde detox, het inademen van schone buitenlucht, je bewust worden van je ademhaling. Je creativiteit de vrije loop laten en zien wat je zelf creëert. Het leven bekijken vanuit je hart…..

Voor mensen die zin hebben in een speciale ervaring.

Wat doet Critical Alignment Yoga?

In C.A.Y. wordt in het eerste deel van de les gewerkt vanuit ontspanning om het lichaam positief te stemmen en te laten ontspannen. Vanuit deze aanpak wordt er aangestuurd naar kleine maar effectieve bewegingen om de stijfheid aan te pakken.

Je bent door die aanpak geheel betrokken bij wat je doet en wat je lichaam jou te vertellen heeft. De tijd nemen en aanwezig te zijn in het moment maken je bewust van de spanningen in je lichaam. De opbouw van de les geeft je de mogelijkheid om vanuit die confrontatie rustig  door te ademen, zodat de spanning minder wordt. Op deze manier kun je steeds meer los laten. Spanningspatronen worden minder. Een ander lichaamsgevoel komt ervoor in de plaats. Meer flexibiliteit, kracht en een open lichaamshouding

Stilte:
Als team kiezen we bewust voor stilte in de ochtend, tijdens de wandelingen en tijdens het wolwerk. In het begin vinden mensen dit over het algemeen lastig. Gedurende de week zul je gaan ervaren dat de concentratie op jezelf zich verdiept en zo ook met de ander en je omgeving.

Digitaal:
Deze week zal er ook digitaal gedetoxt worden. Wifi zal twee uur per dag aanwezig zijn. We proberen zoveel mogelijk de telefoon op de kamer te houden en mensen zo min mogelijk met weetjes te bestoken.

Milde detox:
De winterblues mag eruit. Weten wat je eet en wat je uit gewoonte doet. We gaan voor vegetarisch, geen koemelkproducten, geen koffie, suiker en alcohol. Ook dit geeft in het begin de nodige onzekerheid. Na drie dagen voelen mensen vaak dat er iets gebeurt in het lichaam waar ze geen vat op hebben en willen zo snel mogelijk een kop koffie. Als je wacht zul je merken dat je na deze week over veel meer energie beschikt dan daarvoor.

We willen niemand iets opdringen, maar we willen je graag een nieuwe ervaring meegeven, waarin je gaat merken dat je veel zelf in de hand hebt en je jezelf sterker kunt maken.

Durf naar binnen te gaan want daar ligt je rijkdom. Alles is al aanwezig.

Kosten:
Gedeelde kamer € 600 pp per week all-in.
Eénpersoons kamer € 735 pp per week all-in.
Groepsgrootte max. 10 deelnemers.

Route:
Trein: Amsterdam-Poitiers is 6 en een half uur. Op zondag 12 Mei en 15 September is er om 17.00 uur een auto op het station van Poitiers om je naar La Partoucie te brengen.

Vliegtuig: Directe vlucht Amsterdam-Bordeaux, hier kun je een auto huren, het is 2 uur rijden naar La Partoucie.

Auto: Amsterdam-La Partoucie ongeveer 9 uur rijden.

Ons team bestaat uit:
Jeanine Jurngslager: eigenaresse La Partoucie.
Mode opleiding en textiele werkvormen. Styliste en kostumière voor film en tv produkties. Woonde en werkte in Amsterdam, Florence en Los Angeles. Met man Wim vervallen landgoed La Partoucie in ZW-Frankrijk opgeknapt, organiseert hier sinds 2012 yoga en creatieve retraites.
Kookt vegetarisch en deels Ayurvedisch.

Nell Berger: yoga docent en kunstenaar.
Theaterschool, dansimprovisatie, kunstprojecten, community-artprojects, Hatha-  en Critical Alignment yoga. Geeft wekelijkse lessen op verschillende locaties in Amsterdam, o.a. Blue Birds, Yogalab, de Roos. Yoga Retraites in Duitsland en Frankrijk.
Geeft Ayurvedische massage.
http://www.yoganell.nl 

Anne van Ogtrop: creatief begeleidster:
Vakopleiding Textiel Detex, Rotterdamse Snijschool. Tropenmuseum Junior; begeleiden kinderen in culturele programma’s o.a. Marokko, kleding voor programma Peru, research Australië en Iran. Atelier-winkel dans- en theaterkostuums. Ontwerp en maken van wel 1000 truien. Initiatiefnemer Cultuur te Gast, programma’s samenstellen voor basisscholen, gebruikmakend van bestaand museum materiaal, over niet westerse culturen.

Aanmelden via Jeanine partoucie@orange.fr
kijk op www.partoucie.com

Programma

Programma 12 – 18 Mei:

08.00 – 09.00 Warming up en meditatie

09.00 – 09.30 Ontbijt

10.15 – 11.45 Yoga

12.30 – 13.30 Lunch

14.30 – 16.30 Wolwerk

18.30 – 19.30 Diner

20.00 – 21.00 Ontspannings Yoga

Woensdag:

07.00 – 08.30 Zonnegroet en meditatie

08.30 – 09.30 Ontbijt

10.15 – 12.00 Wolwerk

12.30 – 13.30 Lunch

14.30 uur Wandeling naar Alpacaboerderij (met weefstudio)

18.30 – 19.30 Diner

20.00 –  21.00 Klankconcert

Tussendoor is er voldoende tijd voor een duik in het zwembad, een mooie wandeling of om je heerlijk met een boek in de grote tuin terug te trekken.

Je kunt met alles meedoen, maar niks moet, volg je intuïtie.

De combinatie van yoga, meditatie, stilte en creativiteit zorgt voor rust en verbinding met je innerlijke zelf.

 

Ga je mee?

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met mij op.