Over Nell

De wereld is aan een constante natuurlijke verandering onderhevig zo ook de mens c.q het lichaam. Wij zijn een onderdeel van de natuur en dit neem ik ook als uitgangspunt mee in de begeleiding van mensen binnen mijn werk. Door bewust aandacht te hebben voor ingesleten bewegings- en gedachten- patronen wordt het lichaam onderzocht met betrekking tot de eigen binnenwereld. Door middel van meditatie en ontspanning wordt de relatie onderzocht, waarbij de adem een belangrijke plek inneemt. Het “nu” zal  sterker ervaren worden.

Als kind heb ik  ongelimiteerd  kunnen spelen,  klauteren en al bewegend de wereld om mij heen  ervaren en te leren kennen. Deze speel ruimte kreeg ik op ongedwongen manier mee op het platte land.  Mijn creatieve en lichamelijke ontwikkeling waren optimaal. Na de middelbare school heb ik dit gevoel kunnen omzetten tijdens de opleiding dansexpressie docent.

 

 

Hieruit volgde les geven in dansimprovisatie en het maken van theater en beeldende kunstprojecten. Mensen en natuur hebben mij altijd geïnspireerd. Zij zijn de motor voor mijn werk en zo ook in de yoga welke een logische stap werd na mijn dansopleiding. Mee bewegen met de natuur en de seizoenen is voor mij net als eten en slapen. Een ritme waar je niet onder uit kunt en dit ritme neem ik mee in mijn yogalessen. Naast het geven van yogalessen ben ik veel te vinden op de fiets om mij te laven aan het polderlandschap buiten de stad Amsterdam. In mijn groente en bloementuin kan ik met mijn handen in de aarde woelen. Een erfenis van mijn vader die tuinder was en mij liet zien dat de winter er is voor rust en contemplatie, de lente vol zit van groei en licht. De zomer vol en zwaar is van geur en lange avonden en de herfst voor het binnen halen van de oogst. Ik leef samen met vriend en dochter  in Amsterdam.

Yoga als tool

Net als de cursisten ben ik ook op weg om yoga te onderzoeken in mijzelf. “yoga doet” iets met mij. Ik zoek de yoga niet op, de yoga trekt aan mij, geeft zich te kennen in vele gedaantes. Het is aan mij om dit te herkennen en toe te laten. Wanneer dit gebeurt is voor iedereen verschillend. Wanneer energie vrijer kan stromen in het lichaam, kan de levensvreugde toenemen.

Neem contact op voor meer info.